The Jacket - A Fiók

2008.12.15. 22:56

The Jacket című film (nálunk valamilyen csoda folytán Fiók címmel jelent meg) 2004ben jelent meg.
A plakátról láthatóan Adrien Brody és Keira Knightley, nameg Kris Kristofferson uralják a filmet (tudjátok, a westernénekes, meg aki már a Pengében is öreg volt és borzos).

A film egy szerencsétlen sorsú katona történetét meséli el, aki egy csoda folytán nem hal meg Irakban... azonban szerencsétlenségére földönfutóvá válik. Sorsa egészen egy elmegyógyintézetig vezeti , ahol egy kedves doktor kezei közé kerül ('92 környékén), aki olyan új terápián dolgozik, hogy belövi a betegeit, majd berakja szépen őket egy hullatároló rekeszbe. Aztán a sötétben majd jól átgondolja az életét, vagy nem tudom mi lehet az elmélete a fazonnak.
Lényeg a lényeg, hősünk bekerül ebbe kedves Fiókba (??) ahol aztán a katartikus emlékek feltörését követően nem máshol, mint 2004ben landol. Knightleynél...
 

Érdekes sztori, érdekes hangulattal. Brody most is amolyan visszafogott, feszélyezett, szende karaktert hoz, aki próbál végére járni élete beteljesülésének...
Knightley ezúttal szerintem teljesen jó karaktert hoz, minden idegesítő szokását mellőzve alakítja a láncdohányos depressziós leányzót.

A sztori nem túl bonyolult, inkább a depressziós, klausztrofób hangulat uralja a filmet. Brody simán elviszi a filmet, amiben érdekes módon még a kedves hölgyemény is kiveszi a részét.
 

Egyszer mindenképpen nézendő film.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkitoprongy.blog.hu/api/trackback/id/tr2825192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása