Smoke - Füst

2009.06.09. 00:54

Harvey Keitel, William Hurt, meg Forrest Whitaker azér elég jó nevek, nem?

Nos, ők játszanak ebben a '95-s drámás, elmélkedős, és amolyan hangulatos filmben.

A történetet igazán nem akarom lelőni, legyen elég annyi, hogy egy kis Magnolia hangulat befigyel. Az emberek kapcsolatban állnak egymással, és szépen lassan összekapcsolódnak az egyes emberi történetek. Mindez azonban egy hangyányit szájbarágós elmélkedésekkel, és izzadó főhősökkel.

De komolyan. Mindenki izzad.
Node nem ez a lényeg, hanem hogy érdekes sztorikat tudhatunk meg akár a füst súlyától kezdve sok más egyében. Van egy elmélkedő, intellektuális írónk, aki a maga módján szociopata, van egy csellengő fiatal fekete srác, egy félkarú Whitaker, és egy trafikos Keitel.

A film végén felmerül a kérdés bennünk, mi a picsáért Smoke a címe, holott annyi kapcsolat van a cím és a sztori között, hogy Keitel cigit árul, valamint állandóan bagóznak. Nos a kérdést én fenntartom. Ennyi erővel izzadtság is lehetett volna a cím.

Viszont ez egy nagyszerű film. Néhány párbeszéd kissé suta, és kissé mintha érezhetően a színészek szájába adott lenne, de az egyes történetek és egyes karakterek remekül ki vannak dolgozva. És megkoronázzák az egészet Keitel és Hurt sztorizgatásai, amik lényegében a film legjobb pillanatait adják.

Ismeritek azt, mikor egy szereplő nem tesz semmit, csak mesél. Nem látunk felvillani képeket, sem zenét a háttérben, egyszerűen csak, mintha mi ülnék vele szemben, mesél. És mégis lebilincsel. Szinte isszuk minden szavát, és a szemünk előtt elevenednek meg szavai. Nos, itt pontosan erről van szó. Keitel és Hurt remek játával és monológjaikkal feledtetik a film minden egyes apró hibáját.

Ajánlom amolyan esősebb estékre. Kedves történet, elmerengős hangulattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkitoprongy.blog.hu/api/trackback/id/tr31172866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása