Charlie Bartlett

2009.06.09. 01:15

Fura, hogy van ez a 2007-es tini-vígjáték, ami tele van nagy nevekkel, és még jó is, mégse hallott róla senki. Persze ez a senki egy olyan undorító költői túlzás, amit én nem engedhetek meg magamnak, így inkább úgy mondom: nekem senki sem szólt róla.

Turkáltam Robert Downey Jr. életrajzát, és abban akadtam rá. Egyébként a Downey srácot én régről kedvelem, és vallom, hogy kákára vált talán ez a Vasember téma... (Nem, tényleg nem a Vasember és a Tropic Thunder keltette Downey-hypeot akarom növelni.)
Nagyszerű színész, és nem értem, miért ilyen hülyeségekbe kezd, ahelyett hogy valami olyan virtuóz dolgot tenne le az asztalra, mint a Kiss Kiss Bang Bang volt. Nem az angol, hanem az amerikai. A buzi-ValKilmeres-detektíves. Vicces. Olyan dialógusokkal, hogy az embernek befelé nő tőle a haja.

Na, szóval Downey papa egy iskolaigazgatót játszik, akinek szembe kell néznie szabadszellemű lányával, az aranyos (és jelentem, végre nem egy anorexiás szőke picsa) fekete hajú hölgyeménnyel, valamint egy gimnáziumnyi drogos, alkoholista, depressziós, szexmániás gyerekkel. Szóval átlagos gimisekkel.. A lányra szemet vet az iskolába érkező kőgazdag srác, filmünk főszereplője, Charlie. Charlie amúgy Startrekben Chekov, meg Hopkins papával is villantott már a Hearts in Atlantis-ban.
Naszóval Charlie fiú kőgazdag, és semmi másra nem vágyik, mint megbecsülésre. És mivel furmányos srác, de jó neveltetésű, így nem deszkás cuccban kezd el jointot passzolni a deszkások között, sokkal inkább megpróbálja megnyerni az iskolában a számára fontos személyeket.
Ilyen az iskola verőlegénye, vagy éppen a tisztelt igazgató úr lánya. Aki tényleg aranyos.

Figyelem a film színészi játékot, kurvajó dialógusokat, humort, és sztorit tartalmaz. Ez nem a Csajom apja ideges, vagy az Amerikai pite. Ez kérem, egy kurvajó tini vígjáték. Nem több, de annak valami kurvajó.

A Charliet játszó Anton Yelchin (igen, Jelcin) ahogy mondani szokás, lubickol a szerepében. Downey zsebből hozza az alkoholista apuka és igazgató szerepét, de remekül csinálja. A diri lánya is remekül játszik, kellő képpen különleges, és kellő képpen értelmes leányzót testesít meg. Akibe tényleg bele tudna habarodni az ember, nem egy amolyan popsi-cici lány, akinek több kvalitása nincs is.

Remek szórakozást nyújt, remek poénokkal, remek sztorival, remek alakításokkal. A fiatalok csak néhol játszák túl magukat, de a történet simán megérdemel, minimum egy nézést.

ISMERTSÉGET NEKI!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkitoprongy.blog.hu/api/trackback/id/tr301172888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása