A dán fanyar vígjátékok kezdenek ismertek lenni hazánkban. Legutóbbi, és talán legismertebb alkotás az Ádám almái igen jól sikerül darab, amin személy szerint szakadtam a röhögéstől. Egészséges kacagás, abszrud szituációkkal.

Ez a rendező-színészek felállás azonban nem egyedi. Több előzmény film is megelőzi az Ádám almáit. Ott van példának okáért a Zöld Hentesek (De grone slagtere), valamint a szóban forgó film, a Gengszterek kocsmája is.

Történetünk ott kezdődik, hogy 4 jóbarát (az Ádám almáiból a skinhead, a pap, valamint a Zöld Hentesekből a fiatal srác), akik mellesleg bérgyilkosok, elbénáznak egy melót. Szorul a hurok, így egy kockázatosabb feladatot kapnak. A melót elvégzik, de rájönnek, hogy az elrabolt táska tele van pénzzel. Győz a mohóság a józan ész felett, és lelépnek a pénzzel. Hova máshova, mint vidékre?

A sztori komolyabb, és kevésbé hangosan röhögős, mint az emlegetett almás. Viszont sokkal több, komoly életutat és drámát ismerhetünk meg. Egy életútján dilemmázó bérgyilkos, aki a csapat feje, egy fegyvermániás agresszív állat, egy drogfüggő, és egy gyerek lelkű és képű zabagép. Mindannyiuknak megvan a maga drámája, a maga története.
És bizony a maga humora is... Hiszen ez az egész párosul az alkotók már ismert groteszk humorával. Van itt minden. Bocik, AK-47-esek, videómaraton, vérző seb, alkoholista háziorvos.

Akinek tetszett az Ádám almái, tegyen vele egy próbát. Akinek pedig a Zöld hentesek tetszett, az mindenképpen nézze meg, hasonlóan keserédes darab. Jó cucc.

Szerző: maczkotestver

1 komment

Címkék: beteg dán

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkitoprongy.blog.hu/api/trackback/id/tr91171161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.01.18. 15:29:06

4 DÁN gengszter kiszáll a bizniszből, talál egy elhagyatott kocsmát, fogadót ami pár nap bújkálás után mindegyikükből előhoz régi eltemetett, elfelejtett emlékeket.
Persze nem dán film lenne, ha ilyen szimpla lenne. Hiába a cím, nem akció ez, inkább dráma.
Szépek a képek, a helyszín varázslatos, a színészek nagyon jók.
süti beállítások módosítása